Omdat een boomstructuur minder voor de serendipiteit werkt en helemaal random dingen tonen ook niet echt iets is: alle beesten, aflopend op datum van wijziging.
-
-
Chloropida sp.
Gewijzigd op
in ChloropidaeEen halmvlieg. Nee, niet die grote vlieg, da’s een kegelbijvlieg — wel dat kleintje rechtsonderaan.
-
-
-
Polietes sp.
Gewijzigd op
in MuscidaeEén van de ontelbaar vele vliegen die er als een gewone huisvlieg uitzien, maar het blijkbaar niet zijn. Als ik al de apps op mijn telefoon mag geloven, natuurlijk. Voor mij ziet het er gewoon uit als een dambordvlieg.
-
Delia radicum
Gewijzigd op
in AnthomyiidaeEen koolvlieg, da’s een soort bloemvlieg die voorkomt op kruisbloemigen die mosterdolie of mosterdolieglucoside bevatten. Deze had al redelijk wat pluimen verloren, vrees ik.
-
Meiosimyza decempunctata
Gewijzigd op
in LauxaniidaeEen kleine vlieg, en ik kan er niet veel meer over terugvinden behalve dat ze tien stippen op hun vleugels hebben en vandaar de naam.
-
Fannia canicularis
Gewijzigd op
in FanniidaeDe kleine kamervlieg ziet er gelijk een kleine huisvlieg uit, maar dan kleiner.
-
Chloropida sp.
Gewijzigd op
in ChloropidaeDit zou absoluut één van de andere wenkvliegen geweest kunnen zijn die ik al had, maar het blijkt een halmvlieg te zijn,
-
Phorida sp.
Gewijzigd op
in PhoridaeEen bochelvlieg: klein, lijkt op een fruitvlieg met een bochel, vliegt niet meteen weg maar spring-loopt als er iets in de buurt komt (vandaar scuttle fly in ’t Engels).
-
Microgastrina sp.
Gewijzigd op
in BraconidaeIk dacht dat het wel eens zou gekund hebben dat dit een Cotesia glomerata was, een schildwesp die vooral parasiteert op koolwitjes, mar de computer zegt van niet. Gevonden in de badkamer, maar de venster stond open en het was zomer buiten dus ja. Een millimeter of drie, schat ik.
-
Nephrotoma guestfalica
Gewijzigd op
in TipulidaeDe spoilertijger is een tijgerlangpootmug, te herkennen aan de tekening op het achterlijf: op elk segment een smalle vlek, breder aan de vorokant dan aan de achterkant. De laatste twee achterlijfsegmenten zijn helemaal zwart bij het mannetje. Bij het wijfje zijn het laatste en een groot deel van het voorlaatste segment zwart, het legapparaat is…
-
-
Vitrea crystallina
Gewijzigd op
Een grote kristalslak, maar dat “groot” is echt wel relatief: volwassen wordt dat 3 tot 4 mm van diameter. Onderaan de foto staat een veenribbel.
-
Nemophora degeerella
Gewijzigd op
in AdelidaeDe geelbandlangsprietmot is een mot met een gele band op haar vleugels en lange voelsprieten. Soms moet het niet veel moeilijker zijn.